måndag 9 mars 2015

Cross Over klänning

Jag har väldigt länge tänkt köpa ett pdf-mönster på en omlottklänning som finns på nätet. Har kikat på det i flera år men inte fått tummen ur. Dels för att jag inte har orkat att skriva ut och tejpa ihop och klippa ut det och dels för att jag redan har ett omlottmönster som är okej (Onion 2012).


Men någon gång ibland är detta mönster nedsatt till halva priset. De har en specialvara varje tisdag (?) och med jämna mellanrum kommer detta mönster. Här om veckan var det dags igen och denna gång slog jag till! Mönstret hittar du här: http://www.jocole.net/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=123

Enligt mitt bystmått ska jag vara en XL så jag körde på det. Tänkte först sy i "skräptyg" men något sånt har jag knappt. Det och det faktum att jag har sett många andra med min kroppsform som sytt den och tycker den varit bra gjorde att jag chansade med ett fintyg, röda retroblommor från Liandlo!

Jag är nöjd med storleksvalet. Men något stor över ryggen blev den men jag är glad att det är åt det hållet, som går att åtgärda än tvärtom.


Jag valde mellan att kanta med röd och gul mudd. Röd var det säkra valet men jag tror fortfarande att gul hade varit tufft!

Omlotten var väldigt bra och hög, den går att använda med bara bh under. Dock är den inre omlottdelen lika vid åt sidan  som den yttre vilket gör att den ska förbi bröstet också, den vill hellre lägga sig mellan och under. Men det går att få till och lägga på rätt plats. Nästa gång kommer jag nog ta bort lite tyg på insidan. För ja en nästa gång blir det!


Valde att sy på covern istället gör med tvillingmålen när jag kantade, valde den 3-trådig bred coversöm. Bytte de två nåltrådarna till röd färg men hade kvar minstandatd vita på kedjan. Sen valde jag att fålla med den tretrådiga coversömmen och bytte även kedjetråden till röd. Den där jäkla röda tråden... Den ska jag undvika att använda på covern. För den gick konstant av och jag höll på att bli galen. Så fort jag bytte tillbaks till den vita så gick det mycket bättre. Den röda köpte jag för ett par år sen på Stoff och stol. Har inte använt den tidigar men jag tror att den får hålla sig till overlocken, där tycker jag att den borde fungera, annars åker den i soporna. Blir till att investera i bra tråd för att slippa onödigt strul. Det ska vara kul att sy!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar