lördag 4 januari 2014

Sytt till mig själv under 2013

Året inleddes inte med så mycket sytt åt mig själv. Jag sydde en guldklänning inför Balliancens jubileum i mars, men för övrigt på våren var det skralt med egosömnad. Ja med sömnad för huvudtaget, men lite fick jag ihop till A och till E som då låg i magen. Kanske var det just därför det var skralt på våren.
Klänning till Balliancens jubileum!
Sen under sommaren flöt sömnaden på, både till mig och till grabbarna. Under hösten minskade sömnaden igen, sambon började jobba och minstingen krävde mer och mer tid! Men lite fick jag ihop och ett par syjuntor gjorde att sykvoten ändå höll sig hyfsat uppe!

Första amningsanpassade Cecilian (Onion 2035) i billig stuv från lokala sybutiken, men i ett läskigt polyestermaterial som blir både varmt och statiskt.

Nästa amningsanpassade Cecilian blev det i fina dalahästarna och syddes klart till midsommar! A kallar den för "havremopparna"! Den har varit en riktig sommarfavorit och har fortsatt vara en favorit hela året ut! Hästarna, med både stora och små, hittade jag tillslut på Jofotex! Det var betydligt lättare att hitta hästarna utan de stora på, men jag tycker det med de stora är så mycket finare!
Midsommar Cecilia
Sen testade jag att sy lite omlottmodeller! De kommer ju funka fint även efter amningsperioden. Här i fina lila vesporna. Tyget inköpt på Jofotex! Omlottmönstret är Onion 2012, egentligen för vävt tyg!
Moppe-omlottis
Nästa omlottis blev i ett tyg från Jofotex! Härlig klänning som fortfarande är en favvis!
Rosa-omlottis
Här är en randig Cecilia i ett tunt jersey-tyg som jag köpte på Jofotex! Fantastisk skönt! Denna har jag insett att jag aldrig har visat, vare sig i bloggen eller på facebook. Konstigt. Så jag fick ta ut den ur garderoben och fota den idag.
Randig Cecilia
Klöver Cecilian är en riktigt skön favorit! Men den blev tokigt sydd vid själva omlottdelen, där det blåa sitter. Men den är skön och den fyller sin funktion!
Klöver Cecilia
På höstens första syjunta sydde jag mig en vanlig Cecilia i det fina godistyget från kameleont. Tyvärr räckte det inte till en hel tunika så jag fick ta svart liv. Livet är för stort och jag kommer korta av det när jag slutat amma och brösten blir lite mindre. Nu är det ändå okej. Då funderar jag på att byta ut det till godis igen nu när jag har köpt på mig mer :)
Godis Cecilia
En omlottis blev det sista jag sydde till mig själv. I ett tunt fint jerseytyg som jag hittade i en av alla tyggrupper/sidor på facebook! Denna kantad med vikresår!
Blommig-omlottis
Många plagg i år har varit amningsanpassade. Några planerar jag att sy om när jag har slutat amma, andra går att ha kvar som de är!

Det har ju faktiskt blivit lite kläder under 2013! Dessutom har jag ju allt jag sytt till grabbsen också, mössor, Susie och gardiner mm! Hoppas på ett bra syår även 2014! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar