tisdag 23 april 2013

Halvt tråkprojekt som blev bra!

Vi håller på att göra i ordning As rum. Det har tagit sin lilla tid men nu börjar det mesta falla på plats. Planen var att han skulle flytta in i rummet innan syskonet kommer och det har vi lyckats med. A är dessutom helt lycklig över sitt rum med alla sina saker! Det känns bra.

I rummet bestämde vi att det skulle finnas en myshörna. I den skulle vi ha en madrass i något fint överdrag och sen gosedjur och kuddar. Där han kan gosa,  mysa och läsa böcker.

Vi köpte en madrass på Ikea, lite för stor men med lite våld på den så skulle den gå in mellan väggen och garderoben. Där någonstans gick det sen lite "snett"... sambon fick "kreativa" idéer... Så istället för en rektangulär platta blev det en soffa med ett lägre ryggstöd på långsidan och ett högre på kortsidan. Tanken var att allt skulle vara i ett svep alltså inte tre lösa rektangulära bitar. Kul... men jag antog utmaningen.

Det var pilligt, knöligt och rätt så bökigt. Men två sykvällar gick det på och nu är hörnan på plats! Det bästa var att jag kunde köra med sambon under arbetets gång. Hämta detta, mät detta, håll här, tråckla där osv! Det var ju hans påhitt som gjorde att jobbet tog längre tid än beräknat. Men okej, slutresultatet blev ju faktiskt bra och det var inte lika tråkigt att sy som gardiner...

Apropå gardiner... måste kapa den vi har till hans rum. Den är lång och alldeles för rolig att dra i... men jag vill behålla motivet i nederkant och hällorna upptill. Det där emellan är bara vitt och kan avlägsnas. Det är en köpegardin från Ikea, så att klippa i den känns inte så svårt!

Förresten, tyget till myshörna köpte jag på Panduro Outlet i Ullared förra helgen! Tror det kostade 50 kr/m och det tyckte jag var ett bra pris! Fick lite kvar som jag funderar på vad jag kan göra med... kommer nog på något!

Published with Blogger-droid v2.0.10

måndag 22 april 2013

Syträff i Kalmar



Insåg efter mitt förra inlägg att jag inte hade berättat om syträffen i Kalmar för ett par veckor sen.

Hängde på ett gäng tjejer från en sygrupp på facebook på syträff i Kalmar första helgen efter påsk. En hel dag med symaskiner, likasinnade och utan barn. Från början hade jag tänkt förbereda mig massor inför träffen, ha massor utklippt osv, men så blev det inte riktigt. Den tiden fanns inte innan. Hade dock klippt ut till en tröja och en body men sen blev det till att slänga ner ett gäng tyg, mönster och annat för inspirationens skulle och sätta sig i bilen och åka ner till Kalmar!
Jag satsade på att få klart syskonmatchningen med bodyn och tröjan. Kompletterade med varsin mössa, en till A och en till mini! Dessutom fick mini en filt! A fick ju en filt redan på BB och det vill jag att mini också ska få. En alldeles egen filt!

Tröjan och bodyn är från två olika Ottobre-nummer, minns inte vilka nu. Tröjan tror jag heter Little Lamb och jag har sytt den i storlek 86. Bodyn har jag sytt i storlek 56. Dock skulle den inte ha någon öppning i halsen men det kände jag att jag var tvungen till. Så jag kantade ena raglansömmen fram och satte dit två tryckknappar. Dock fick jag för mig att inte kanta hela sömmen... det skulle jag ha gjort, det hade blivit bättre. Men det är ju tur att jag lär mig något varje gång!

Filten vändsydde jag istället för kantade, så mycket lättare och jag är nöjd med resultatet. Vände filten rätt och sydde en dekorsöm med vanliga maskinen, det blev våffelsömmen. Nöjd som bara den!

Mössorna gjorde jag lite på känsla, hoppas att den till mini ska passa. Den till A blev kanske lite väl liten, men det fungerar och med tanke på den han använde innan bara åkte ner i ögonen på honom så gör det inte så mycket att den här blev i minsta laget. Mini får en mössa med bara bilarna på medan A fick en med bilar på framsidan och ränderna på baksidan. Det räckte inte till mer än så.

Tygerna, både bilarna, det randiga och även den röda velouren köpte jag på Tygkällaren i Linköping under trettondagshelgen. Skrattar lite åt mig själv... när jag bodde i Linköping bodde jag näst intill granne med butiken. Då sydde jag bara klänningar åt mig själv och sånna tyger hade det inte så gott om men nu när jag även syr barnkläder så fanns det hur mycket som helst! Kanske bra för min ekonomi att jag inte bor kvar där längre :)

Bjuder även på en livebild på min goding i nya favorittröjan!

Förkyld men lite kreativ!



Har idag varit hemma från jobbet på grund av förkylning. Bitvis är jag helt tjock i huvudet och ligger på sängen eller i soffan och bara andas. Men bitvis har jag även lekt med mina symaskiner.
Härom kvällen klippte jag ut alla delar till en body till mini. Den sydde jag ihop idag. När det var klart kom jag på att A så klart ska ha en matchande tröja. Så jag fick klippa ut även den och sy ihop den.
Bodyn ser otroligt stor ut bredvid t-shirten... men men... Någon gång kan nog mini ha den.

Tyget är fina cupcakes från Stoff och stil med matchande ränder också det från Stoff och stil.

Mönstret på tröjan till A är "little lamb" från en Ottobre tidning, minns inte nummer nu, uppdaterar möjligen med det senare. Den är sydd i storlek 86.

Mönstret på bodyn till mini är från senaste Ottobre, minns inte vad den heter, och om jag kollar upp tröjan så passar jag på att kolla upp även bodyn. Den är i alla fall i storlek 56. Från början ska det inte vara några knappar eller något alls i halslinningen på bodyn. Det tycker jag inte riktigt om. Det är en mycket liten krabat som ska ha den på sig och jag vill inte behöva pressa den över den lilles huvud. Så denna gång sydde jag dit ett sprund och satte en knapp upp till. Lat som jag var orkade jag inte byta från tvillingnålen på den vanliga maskinen när jag skulle sy en söm tvärs över flärpen nertill på sprunden. Med facit i hand skulle jag nog gjort det. Men men, alltid lätt att vara efterklok.

Får se vad A tycker om sin tröja när han kommer hem! Jag hoppas han gillar den! Biltröjan som syddes på syträffen i Kalmar är av samma modell och den har blivit en favvis, men det kan bero på motivet :) Fast å andra sidan så gillar han ju även bakelser, det kan bli en hit!