tisdag 29 november 2011

Invigning av tågbodyn

Idag var det premiär för A i sin nya body med tågen!

Den passade jättebra, lite stor men då har han något att växa i. Däremot gick det inte att ha byxorna än, de är alldeles för stora. Så han får allt växa lite till innan de kommer användas.

Bilden är inte av bästa kvalitet, men det får duga!


måndag 28 november 2011

Kamelbyxor

Idag har jag fått klart ett par muddbyxor till A! Passade på att klippa ut delarna och sy ihop dem medan lillfisen låg och sov.



När jag klippte ut tygdelarna till byxorna så använda jag min rullkniv och skärmatta som jag köpte på Stoff & Stil i förra veckan. Det fungerade utmärkt. Framför allt när jag bestämde mig för att inte använda sömsmån denna gång. Då var det bara att skära efter mönsterkanten och det gick snabbt och smidigt! Dessutom var det väldigt lätt att skära ut bitarna till mudden i midjan och till bensluten.

Mönstret är det jag använt tidigare (röd-blå randiga), i storlek 60 från Sömnadsmagasinet.

Tyget är ett velourtyg från Stoff & Stil som jag köpte förra hösten. Finns inte kvar att köpa hos dom, så jag har snålat lite med det. Tycker ju att det är underbart! Men här i förra månaden kom jag över ytterligare en meter av detta tyg från en person i facebook-gruppen Tygsamlarna! Så nu känner jag att jag kan fortsätta använda min förra meter!

Som muddtyg använde jag ett randigt jerseytyg också det från Stoff & Stil och inköpt i förra veckan!

Det dröjer kanske ett tag innan lillfisen passar perfekt i byxorna, men jag gjorde muddkanten i byxbenen lite längre denna gång för att det ska bli lättare för honom att ha dem redan nu. Byxorna blir pösiga men användbara! 


söndag 27 november 2011

Nytt till lillfisen

Har sytt klart ett litet set till A idag. Byxorna var klara redan innan göteborgsresan men då var bara bodyn utklippt.


Tyget i bodyn är jersey, röd blått nattåg köpt på Jofotex. Kantad med röd ekologisk bomull (jersey) också från Jofotex. Mönstret på bodyn är från Ottobre, stl 56. Jag har däremot förlängt ärmarna. Är inte helt nöjd med halsöppningen, det blir lite knöligt. Funderar på hur jag kan justera för att få det bättre...


Gjorde bandkantningen på ett nytt sätt idag. Hittade en blogg med en bra beskrivning som jag valde att testa. Sydde fast kantrensan med rätsidan mot bodyns avigsida. Vek över och in på rätsidan och sen sydde med tvillingnålen. På så sätt ingen ful kant. Bra med bloggtips!


Byxorna är sydda i blå och röd randig velour från Jofotex, som mudd använde jag samma tyg som jag kantade bodyn med, den röda ekologiska bomullen också från Jofotex. Färgen är inte perfekt om man bara ser till byxorna, men ihop med bodyn blir det perfekt. Mönstret till dessa byxor är från ett gammalt nummer av Sömnadsmagasinet, i storlek 60. De är väldigt stora på fisen! Nästa gång kommer jag göra längre mudd i bensluten.


Detta set matchar dessutom hans gosiga filt som jag sytt tidigare.


Jag har inte slagit i knapparna i grenen än. När det är gjort hoppas jag kunna återkomma med live-bild på fisen i kläderna.


Published with Blogger-droid v2.0.1