måndag 23 maj 2016

Ett par till Runisar!

Jag har även hunnit med att sy mig ett par nya runisar.

Dessa sydde jag två storlekar mindre än de jag sydde tidigare. Blev betydligt bättre.

Men trots att jag försökte vara supernoggrann när jag vek tyget och la ut mönstret så drog sig tyget något på undre sidan jämfört med övre. Vilket blev väldigt synligt på detta snedrandiga tyg. Det syns så tydligt att ena benets ränder lutar mer än det andra trots att det i te är någon söm mitt fram. Jaja detta är ändå ingen modell jag har på mig ute på stan eller på jobbet. Detta är byxor hemma att dra runt i. Kommer vara supersköna i sommar. Ja kanske tar jag en tur till affären med dem men det räknas knappt ;)

Tyget är från Ikasyr. Köpt på Tygyran här i stan. Har även köpt den vita mudden där. Var så himla bra på senaste syjuntan i Vikingstad. Då fanns det mudd, tyg och lite andra tillbehör att köpa på sig från Tygyran. Så jag passade på att köpa några olika färger mudd och några meter enfärgad jersey. Tack för det Tygyran!

Mera klänningar!!!

Det här går ju bra ju, så jag fortsätter med nästa!

Denna färgkaramell har legat till sig ett par veckor innan jag tillslut gjorde klart den härom veckan. Det var bara fåll av ärmar och uppläggningen som var kvar. Anledningen att den har dröjt var att jag fick för mig att klippa nederkanten efter tygets ränder, istället för efter mönstret. Det blev jätte dåligt, liksom som två strutar ner på varje sida. Men så härom helgen fick jag tummen ur och gjorde klart den. Blev skitbra!

Tyget är från Lillestoff, iaf husen. Jag har köpt de begagnat på Facebook.

Mönstret är ett ihopplock, överdelen är ceciliaklänningen (onion 2035) och kjolen är crossover dress. Sen har jag lagt till fickor på båda sidor. Fickor är ett måste!

Kanske inte syns på bilden men för att få det randiga tyget att räcka fick jag vända på bakstycket så där är ränderna liksom blev spegelvända. Jag har dock mönsterpassat de gula strecken mot varandra. Så det är inget misstag utan självklart gjort med avsikt! ;)

Fortsättning på klänningar!

När jag ändå har farten uppe ska jag försöka få med resten som är kvar!

Jag blev så nöjd med min sommaranpassade Ruska som jag skrev om i förra inlägget. Jättebra modell som passar mig och där tyget den är sydd av får tala för sig självt.

Så jag bestämde mig för att sätta saxen i ett av de underbaraste tygerna som finns i min samling: Roza från Znok!

Jag älskar den!!!

Den är kantad med en mudd jag köpt på Stoff och Stil för ganska längesen. Även den underbar i färgen.

Den ända förändringen jämfört med fjärilsklänningen är att jag gjorde ringningen något djupare på denna. Den andra är som mönstret!

Klänningar!!!

Jag har sytt ett gäng klänningar under våren som jag inte har skrivit om än. Ska försöka beta av dem en efter en tills jag är ikapp! Den här bloggen är ju både till för att agera inspiration åt ev läsare men framför allt för att skapa ett ställe för mig där jag kan gå tillbaks och se vad jag har sytt, vad jag har lärt mig och utvecklingen!

Först på tur är min fjärilsklänning!

Tyget köpte jag på Tygfabriken här i stan. Jag och mamma var där och mina grabbar höll mig sysselsatt och jag hade i te tid att kika speciellt mycket. Men när mamma stod och betalade och tyget bara kostade 90 kr per metern så var jag tvungen att köpa några meter jag med! Att det var fint hade jag redan konstaterat!

Klänningen är en Ruska men rätt mycket har justerats. Ingen krage och kort ärm för att passa bättre till vår- och sommaranvändningen. Jag har sytt i fickor och som vanligt skippat resår i nedkantenärmarna är bara fållade och halsen har jag kantat med samma tyg. Jag fick för mig att det riskerade att vara pyjamasvarning på den så jag började att sy spets på ena ficköppningen. Det vlev inte alls bra och coversömmen för fickan räckte för att få bort pyjamasstämpeln. Då jag är lite lat så bestämde jag mig ändå för att låta den spets som sytts dit att sitta kvar. Om någon undrar så ska det vara så!

Om man kikar riktigt noga på bilden här ovan så ser man spetskanten. Men den är inte jättesynlig.

söndag 1 maj 2016

Sömnad av tygsnuttar!

Inte heller denna gång kommer inlägget om senaste klänningen... den kommer men jag orkar inte flytta bilderna från den andra telefonen till den jag skriver med... vilka ilandsproblem!

I helgen har det varit Valborg och 1:a maj. Ingen långledigt detta år... 1:a maj blev en söndag och bara vanlig helg. Men vi körde valborgsfirande på hemmaplan, tog ungarna i cykelkärran och cyklade bort till fotbollsområdet och såg brasa och fyrverkerier. Det var nog första gången minstingen såg fyrverkerier och han älskade det. Fullkomligt hoppade upp och ner i vagnen. Det här med fyrverkerier splittrar mig. Jag älskar att kolla på fyrverkerier, maffigt, spektakulärt och häftigt. Samtidigt lider jag med djuren och de människor som blir rädda, miljön som skräpas ner och att det är fullkomligt onödigt. Håller med alla som tycker det är onödigt men när jag ser det så är det så himla fint... dubbelmoral absolut.

Idag kom solen men jag passade på att smita ner i syrummet vid ett par tillfällen. Resultatet blev ett par kalsonger till sambon och ett par boxertrosor till mig.

Kalsongmönstret är från Heilt Spesiell-boken och boxertrosan var från ett nummer av Ottobre. Minns inte vilket, var ett nummer med badkläder i.

Först satte jag även trosresår i besluten...

Men de var för tajta så jag klippte bort dem för att få beslutet lite vidare och sen orkade jag inte sy på nytt utan vek bara in och sydde med covern och två nålar. När jag sydde trosresår sydde jag först fast den "räta mot räta" vek den mot avigan och sydde fast den med en tvånålig coversöm. Det blev snyggt men för tajt.

Måste nog ge mig ut på jakt på bättre trosmönster. Vill hitta något jag blir nöjd med så ja kan förnya underklädesgarderoben även för mig och inte bara sambon!