torsdag 24 december 2015

Julklänning

Idag är det julafton och idag har jag på mig julklänningen som har jäklats med mig. Jag började sy den förra året i december (http://pysseltos.blogspot.se/2014/12/inland-gar-det-bra-ibland-inte.html?m=1) men hann inte klart den innan jul då vi hastigt och lustigt bestämde oss för att fira jul helgen före julafton.

Så jag tror att den syddes klart i januari någongång istället. Sen har den hängt på en galge i min sykammare istället.

Så idag kom äntligen premiäranvändningen av den!

Kan konstatera två saker:
1) Frotté är varmt!
2) att sy spetsresår i halslinningen är svårt att få till på ett bra sätt!

Har klicka hem två tyger från Znok idag. Har spanat på det ena, Roza, jättelänge och nu när Sorgmantel kommit så beställde jag av båda till mig själv i julklapp! God Jul Nina!

onsdag 2 december 2015

Missade en fjäderklänningsbild...

Em av bilderna laddades inte upp som den skulle och via appen är den svår att fixa. Så här kommer den också, inte speciellt mycket bättre än den som kom med.

Fjäderklänning

Nu var det bra längesen jag fick sytt något till mig själv. De längre systunderna har varit få och jag har missat en massa syjuntor pga sjuka barn eller icke hemmavarande sambo. Dessutom har jag haft svårt att bestämma modell. Har varit lite trött på de jag brukar sy och alla nya jag hittar är snarlika.

Men i söndags kom jag iväg på heldags-syjunta! Hade ingen riktig plandet inför dagen men packade ner lite allt möjligt.

Tillslut föll valet på att göra en klänning till mig själv i ett alldeles nytt tyg från Skatter.

Modellen blev denna:

Ett mönster för vävt tyg egentligen men jag chansade på att även trikå skulle fungera. Lite justeringar men ytterst små!

Enligt mönstret skulle jag behöva ca 2.5 m tyg. Det räckte med 2 m utan problem.

(Bilden ovan visar dock varken alla mönsterdelar eller hela tyget. Men jag fick en snutt över att sy något mini-plagg av.

En fiffig sak med detta mönster är att det kommer i fyra olika kupstorlekar, A, B, C och D. Vilket innebär mindre bråk med FBA.

Jag hade tänkt sy modellen som är utställd kjol, kort ärm och med krage. Men då jag syr i trikå så blir det ingen dragkedja och då fungerar inte kragen.

Slutresultatet:
[image_2]


Jag vet att det inte syns så bra, men för samtliga sömmar mellan våderna så har jag sytt fina dekorsömmar som "pynt" och sen sitter det två ficklock också som inte leder någonstans. På dessa ska jag sätta knappar för att hålla in dem. Annars kommer jag riskera att få öron under brösten.

Får se om jag tar den till jobbet imorgon eller om jag inväntar knapparna!