måndag 22 juni 2015

Beställt lite tyg!

Oj då så det kan gå! Klickade hem lite tyg från Membas vår-utförsäljning!



Det rosa med ränder och fordon på har jag spanat på ett tag. Har även funnits i grönt men jag gillar rosa och det gör mina grabbar också, och än så länge vågar min äldsta son fortfarande ha rosa, men jag hör från honom ibland att det finns äldre barn på hans förskola som inte gillar det. Som säger att rosa, lila och liknande är fult. Tycker det är så synd och jag hoppas att mina grabbar ska fortsätta ha på sig det som de själva gillar trots elaka "kompisar" på förskolan.

Det andra tyget är ett jag totalt har missat tidigare! Det var ju helt underbart ju! Något jag självklart skulle ha! Det ska bli en somrig klänning till mig själv!

torsdag 11 juni 2015

Lejontröjor

Jag har fortsatt sy i lejonen och ränderna. Det blev tröjor till grabbarna! A ville ha långärmat trots att sommaren börjat. Tyget är tunt och härligt så det blir nog svalt i sommar ändå. Plus att det skyddar bra mot solen. Färre ytor att smörja på Åland pojkar!

Mönstret är som vanligt Little Lamb. Det är mitt favoritmönster när det gäller tröjor till grabbarna. Speciellt när jag kan kombinera med randiga ärmar! Denna gång i storlek  110 och 98!

Shorts en är de jag sydde till E tidigare i veckan. Det ska bli ett par även till A men jag har inte orkat. Det får bli en annan dag.

söndag 7 juni 2015

Försök att sy shorts!

Jag vill sy jersey-shorts till mina killar och satt idag och bläddrade igenom mina Ottobre tidningar utan att hitta några bra. Tillslut hittade jag ett par långbyxor med fickor som jag kunde rita om så att de blev ungefär som jag ville ha dem.

Sänkte linningen, vill inte ha snörkanal och knyt utan mudd. Klippte av dem så att det blev shorts, ungefär i knälängd.

De var lätta att sy, något smala i benen, men bra över rumpan. Hade ingen bra och matchande mudd så jag använde vanlig jersey till midjemudden. Den är ju inte lika elastisk så för att den inte ska bli för stor fick jag ta ganska kort och då blev det ganska rynkigt.

Men A prövade dem och tyckte de var  supersköna och det är det viktiga omdömet!

Tyget var lite gamla stuvbitar från den farmor-Ruska klänningen jag sydde i april i år!

Skulle ha varit på min sycirkel-junta idag men har haft en nerv i kläm i armen så jag har varit rätt rörelsebegränsad och valde att vara hemma. Sambon har lovat mig lite sytid ikväll så det tänker jag se till att ta! Ska bara söva stora sonen först!

måndag 1 juni 2015

Knappat och klart!

Lillkillen somnade sent igår men jag hann iaf knappa klart!

Har packat ner det i zip-påse och lagt den i ett kuvert! Ska postas på lunchen idag! Hoppas mottagaren blir glad!

Mössa till A

Igår när jag satt och sydde kom A och pekade på Cars-tyget och ville gärna ha en mössa i tyget. Jag försökte få honom att vilja ha något annat än en mössa, det är ju ändå sommar enligt almanackan. Men det var mössa han ville ha. Trodde inte att den skulle hinnas med men det fixade sig och det var en nöjd liten kille som fick den när han vaknade imorse!