söndag 12 april 2015

Syjuntan!

Idag har det varit dags för månadens söndagsjunta! En hel dag med bara sömnad, mellan kl 9-16 skulle det sys!


Inget jätteinspirerande stod på planeringen, så jag var nästan lite negativt inställd när jag kom dit. Men att sy får mig på gott humör så det gick snabbt över! 

På schemat stod en Ruska inspirerad av Bamses farmor! Dessutom två Blixten-tröjor till grabbarna.


Farmor-klänningen blev bra, trots lite missöden på vägen. Först blev det prickiga tyget missfärgat i tvätten. Har inte tid att vänta in nytt så det fick vara så. Sen klippte jag ut fram- och bakstycket på fel ledd, alltså 90 grader mot trådriktningen. 

Även om jag inte är så förtjust i vissa fotoprint-tyger så köpte jag det med Blixten, jag vet ju att mina grabbar gillar honom. Ibland får jag offra mig 😄

För att inte få en överdos av Blixten fick det bli enfärgade ärmar. A fick mörklila och E fick röda. Modellen är den gamla vanliga, Little Lamb från Ottobre.


När jag bara hade fållning kvar, på både tröjor och klänning så ringde min sambo. Han och grabbarna hade tillbringat dagen med att kolla på när kusinerna spelade innebandyturnering och nu tyckte han inte att han kunde ha grabbarna med längre och han själv behövde prompt åka iväg till nästa match för att guida dit systern som inte hittar någonstans. Det är ett under att hon hittar hem från jobbet 😉 Grabbarna är väl så där intresserade av innebandy och sambon hade tröttnat på att ha dem med. Han tyckte tydligen att det var bättre att jag hade dem... Jag kan väl säga så här, jag höll inte med om det men det slutade ändå med att det var jag som fick underhålla dem. Det var väl så där lätt attkoncentrera sig på sömnaden... Tur att det finns smartphones, youtube och kakor. Jag blev klar tillslut och förutom en bula i pannan på E och att A ramlade över en symaskinsväska så att saker flög åt alla håll och han fick ont i knät, så gick det väl bra 😬 

Jag är på syjunta två gånger i månaden, en onsdagkväll och en söndag heldag. Förutom det är jag hemma jämnt, sambon är iväg med jobbet en natt varje vecka, åker tidig måndag morgon och kommer hem tisdag kväll, inte jättesent men tillräckligt sent för att det ska bli två kvällar där jag gör i ordning dom själv. Så jag tycker att jag utan dåligt samvete ska kunna åka på dessa tillfällen. Tyvärr blir det sällan så, så just ikväll är jag rätt besviken faktiskt.

onsdag 8 april 2015

Twist Knot klar!


Jag fick tid att fålla kjol och ärmslut idag. Hurra!!!

Körde med den 4-trådiga kedjesömmen! Bytte ut gripartråden mot en rulle rosa! Tjusigt tjusigt! Men jag är inte hundra procent nöjd medinställningen, det lyser lite vitt igenom men det får vara, på håll syns det inte! 



tisdag 7 april 2015

En påbörjad Twist Knot!

Första dagen i arbetsveckan, denna gång en tisdag men samma visa som annars, Sambon i Malmö och jag hemma själv med grabbarna! Om grabbsen somnar tidigt brukar det klia i mina synerver och det gjorde det verkligen idag!

Jag hade ju med mig ett tänkt projekt till mig själv på syjuntan i onsdags, men det hanns inte med. Sen har det varit påskhelg med roligt flängande från kust till kust. Först, efter jobbet i torsdags kväll åkte vi till Västervik, där stannade vi till fredagkväll, hälsade på släkt och tittade till sommarstugan. Sen tillbaks till Linköping för sömn och ompackning och därefter mot Göteborg. I Göteborg blev det träffa släkt, se Kristina från Duvemåla på operan, hälsa på goda vänner innan vi i söndags kväll åkte hemåt igen. Under måndagen var det hemmafix på agendan, bland annat hann vi med handling med glassätning;



Inköp och bygge av sandlåda;


Invigning och lek i sandlåda;


Då någon sömnad under denna påsk har det inte blivit.

Så ikväll sög det ordentligt i sytarmen och jag var tvungen att påbörja något. Så jag tog tag i mitt projekt från i onsdags! En Twist Knot skulle det bli!


Tyget är fantastiskt! Inköpt på Tygfabriken här i Linköping! Köpte 2 meter och det kostade inte över 100 kr/m, tror detta låg på 89 kr/m, trevligt!


Det är ett härligt viskosjersey som får ett tyngre och bättre fall, perfekt klänningstyg!

Twist Knot är en klänning från Ottobre nr 2/2013 och jag har testat mönstret en gång förut, sommaren 2014 på syjuntan Vimmerby när jag hade fantastiska Åsa tillsyhjälp! Den här gången fick det räcka med själva tidningen och beskrivningen på Älsklingsfrös blogg! Den beskrivningen är grym, betydligt tydligare än Ottobres egna. Tack tack för det! 

Ett av de lurigaste momenten är själva knuten, men jag minns hur Åsa sa åt mig att dra ihop för att inte få ett hål rakt in, det gick så där förra gången och super denna gång!


Hur långt hann jag då... Inte klart... Men det är bara fåll och ärmslut kvar! Så nästan! Men tyvärr inte redo att använda än.



Hoppas jag får tid att fålla imorgon!!!
Men på tre timmar kom jag ändå riktigt långt! Nu måste jag dock sova, ska ju orka upp imorgon och åka till jobbet

onsdag 1 april 2015

Onsdags syjunta i Vikingstad!

En onsdag i månaden är det syjunta i scoutgården i Vikingstad. Denna junta har jag hittat via Facebook och det är ett riktigt härligt gäng som brukar träffas. Tjejer, kvinnor, damer och tanter :) i alla åldrar. Det brukar dyka upp ungefär åtta stycken vilket är alldeles lagomt!

Idag var det dags för aprilträffen! Jag ville hemskt gärna sy en klänning till mig själv men det fick prioriteras bort. Istället stod tröjor till grabbarnas påskägg på att göra listan!


Hade egentligen velat fålla med brun eller orange tråd men den bruna tråd jag äger går inte ihop med min cover och då får jag sy med pfaffen och tvillingnål. Pfaffen fick stanna hemma och för att bli klar med tröjorna fållade jag med den 3-trådiga smala täcksömmen. Vill jag kan jag ändra detta vid ett senare tillfälle! Jag funderar även på att sticka ner mudden i halsen med tvillingnålen. Vi får se helt enkelt!

Modellen är Little Lamb från Ottobre som är sydd i storlekarna 110 och 98. Kanske borde jag sytt i storlek 92 till E men nu har han att växa i! Tyget är köpt på Jofotex för ett tag sen. Det randiga köpte jag när jag sydde helikopter-tröjorna under hösten 2013 men tågen har jag haft lite längre,