torsdag 23 oktober 2014

Kreativitet under en VAB-dag

Igår var liten sjuk. Han väckte mig med feber på natten och även om jag bara hade hunnit med två dagar på nya jobbet så fick det bli VAB för mig. Sambon var inbokad i Malmö och det bästa var ändå att han fick åka. Även om jag tyckte det kändes jobbigt att vabba det första jag gör. Nu vet jag ju att mina barn inte är extremt mycket sjuka, de tar de första smällarna på terminen men sen brukar det vara över. E har ju dessutom precis börjat på förskolan och alla baciller är ju nya för honom. Har gott hopp om att det inte blir allt för mycket resten av tiden innan jul.

På fm var E pigg och jag trött. Men efter lunchen somnade han. Då hade min trötthet gått över, eller så var det bara det faktum att jag aldrig kan sova dagtid när barnen gör det, oavsett trötthet. Då passade jag på att sy lite till mig själv. Blev ju lite avundsjuk på min mamma som fick sin klänning i det fina lila blomtyget från MeMbAdesign!

Jag valde samma modell som mamma men med kragen, till och med med dubbel kraghöjd. Det är alltså tunikan från Allt om handarbete 1/2014 som jag förlängt ca 12 cm för att bli mer klänning till mig. Jag valde även att korta ner sömmen mitt fram. På den jag tidigare sytt var sömmen 26 cm lång men denna gång gjorde jag den bara 20 cm. Tycker vecket hamnar snyggare nu!


På syjuntan i Vimmerby kom jag i kontakt med Madeiratråd och det var kärlek vid första ögonkastet. Min maskin gillade den skarpt och jag behövde knappt tänka på någon inställning när jag använde tvillingnålen. Sömmen blev fantastiskt fin och elastisk. Jag köpte på mig lite olika färger och försöker hålla mig till denna tråd när jag ska fålla med tvillingnålen. Men nu i helgen har den krånglat lite (med betoning på lite). Sömmen blir elastisk men jag tycker den bubblar upp för mycket mellan de båda sömmarna. Brukar få bort det genom att justera trådspänningen men lyckades inte helt denna gång. Suck! Hoppas på bättre tur nästa gång, så att förälskelsen håller i sig!

posted from Bloggeroid

söndag 19 oktober 2014

Lite sytid mellan allt flyttstök!

I helgen har min mamma varit och hälsat på. Hon hade med sig ett jättefint tyg som jag beställde till oss från Memba. Jag bad att få det skickat till mamma för att det inte skulle komma bort i eftersändningshärvan :) Sen tog vi en sväng ut på stan igår och gick in på Ohlssons, där hittade vi ett lila leopardmönstrar tyg med guldprickar i för endast 29 kr/m. Vilken typ av tyg det var vet jag inte riktigt, något lätt och syntetiskt material men mönstret var som gjort för min mamma.

Så i lördags kväll/natt sydde vi en klänning av leopardtyget. Utgick från ett mönster i Ottobre som vi rakade ut lite. Mamma klippte på känsla och jag sydde. Mycket bra fördelning tycker jag!

Sen idag klippte vi ut en större modell av tunikan från Allt om handarbete 1/2014 men utan kragen i det finavtyget från Memba. Den blev riktigt bra!

Under tiden som vi höll på med klänningarna klippte jag ut igelkott-tröjor till grabbarna. Tyget har jag köpt av en vän och det blev kanon. Räckte precis till två tröjor, blev bara lite småslamsor kvar. Tröjorna ska de ha imorgon när de ska gå sin första dag efter inskolningen på nya förskolan Igelkotten! Tyget är från början från JNY och mönstret är mitt klassiska fråb Ottobre i storlek 98 och 110.

Hoppas kunna sy mer nu under hösten när mycket av våra saker är uppackade. Det behövs för mitt sinne :) Men imorgon börjar jag nya jobbet och jag vet inte hur mycket tid och ork det kommer ta. Men det ska bli spännande!

posted from Bloggeroid