tisdag 9 september 2014

Dagens outfit!

Jag hade hemsytt på mig idag på jobbet. Inget konstigt med det men jag kom på att jag inte hade skrivit om den här.

Tyget köpte jag i början på maj på Tygaffären i Göteborg. Modellen är en förlängd tunika från AoH nr 1 / 2014. Först tyckte jag att det blev lite pyjamas över den men nu när det inte längre är lika varmt och soligt ute och jag kan ha kofta och strumpbyxor till så gillar jag den skarpt. Kragen är lite i slappaste laget men det tycker jag inte gör så mycket!

Jag är värdelös på att ta bilder på mig själv i spegeln men här kommer ett par bilder på den!



posted from Bloggeroid

måndag 8 september 2014

Vändbar solhatt

I förra inlägget från syjuntan så skrev jag att jag hade sytt två vändbara solhattar till grabbarna. Såg sen att jag inte hade lagt in bilden på dessa. Så här kommer den.


Tygerna är som jag skrev från ett hemligt paket från Jny. Mönstret är ett något modifierat från Ottobre i år, nr 3/2014 tror jag. Den ena kantade jag med fin turkos mudd också den från Jny. Men den andra vändsydde jag istället, snabbare och också snyggt.
A använder sin gärna, helst med molnen utåt. E använder inte alls sin, möjligen som en leksak att kasta från vagnen...

posted from Bloggeroid

måndag 1 september 2014

Andra gången - syjunta i Vimmerby!

Igår var det äntligen dags igen! Syjunta hos Ingrid på Husqvarnabutiken i Vimmerby! Vi var totalt sju sytokar med varierad syerfarenhet och kunskap som träffades en heldag i Ingrids butik.

Fantastiskt för både kropp och själ!

Jag behövde lite energitankning inför denna vecka när jag kommer vara själv med grabbarna till sen onsdag kväll då E är på konferens!

Jag hade förberett mig hyfsat denna gång. Storebror A har i princip gett bort alla sina hemsydda tröjor till lillebror E och var framförallt ledsen över att inte längre ha någon cupcaketröja. Så en sån hade jag klippt ut och hade med mig.
Sen hade jag klippt ut fem vuxenmössor i sångtyg+enfärgat foder. Dessa mössor ska A:s förskolefröknar få i avskedspresent när vi flyttar. Har inte berättat det för A än, han är lite dålig på att hålla på hemligheter :)
Förra syjuntan hade jag med mig till halva solhattar åt grabbarna. Denna gång hade jag även med till andra halvan. Lagom till slutet av sommaren... men sol finns fortfarande!
Sen ville jag ha ett projekt till mig själv och gärna något mer utmanande än de vanliga trikåklänningarna. Det bkev till att klippa ut en Twist knot fråb Ottobre nr 2/2013 (?).

Jag hann faktiskt med allt och blev nöjd med det mesta.


Det första jag sydde var A:s tröja. Mitt gamla vanliga raglan-mönster från Ottobre. Denna gång i storlek 98 och med kantad halsringning istället för mudd. Tygerna är båda från Stoff & Stil men har ett par år på nacken!
Nu kan grabbarna matchas igen!


Nästa projekt var att sy mössorna i sångtyg från Liandlo! De såg stora ut men passar perfekt på mig, lite baggy i modellen. Jag velade på juntan om jag skulle sy bort en bit högst upp på innemössan men struntade i det. Störde mig dock så pass mycket att jag tillslut gjorde det när jag kom hem. Tyvärr strulade sömmen på overlocken då. Men det är på insidan och syns inte och sömmen är stark iaf. Tror ingen av mottagarna kommer vränga mössan och se det.


Sen var det dags för egosömnad. Klänningen var hyfsat lätt att sy. Tack till Åsa och sybeskrivningen på bloggen Älsklingsfrö fick jag ihop en fin klänning.

Tyget är en stuv från Ohlssons. Det är andra klänningen jag syr i samma stuv. Har även en Red Velvet i samma tyg. Man kan säga att stuven verkligen har betalat sig.
Jag fick dock inte ihop knuten riktigt, trots att det var precis det som Åsa var noga med att påpeka :) så idag innan användning fick jag nästa ihop en liten glipa.

Jag trivs kanon med klänningen, modellen passar mig. Jag kommer definitivt sy fler och då vara extra noga med knuten!

Sist så sydde jag två vändbara solhattar. Den lilla vändsydd och den stora med kantat brätte. Den lilla blev något vriden. Tygerna är ett hemligt paket från Jny!

Två matchande muffins!

posted from Bloggeroid