lördag 19 juli 2014

Händelsefull vår och häktisk inledning på sommaren!

Nu var det längesen jag skrev något. Men det har varit lite upp och ner hemma och jag har inte hunnit sy speciellt mycket och än mindre skriva något om det.

Vi bestämde oss rätt snabbt för att flytta till hösten, lämna den lilla staden för en större. Sambons jobb var det drivande, och samma dag som han tackade ja till jobbet var vi i full färd att buda på ett hus vi gärna ville ha, det blev även vårt efter en tuff budgivning. Så efter det blev det dags för mig att meddela på jobbet att jag skulle sluta till hösten, men att jag inte hittat något nytt än osv. Det blev även dags att kontakta mäklaren för att få ut vårt på försäljning. Hann börja lite smått med fix med huset innan midsommar men därefter har vi jobbat hårt med att få ordning på det inför besiktning, fotografering och därefter visning.
Igår blev allt klart och vi har nu skrivit på säljkontraktet med de nya ägarna. Jätteskönt att allt gått i lås, vi fick mer än vi hoppats på, ungefär det vi i smyg drömt om och dessutom inflytt inom önskat tidsspann!

Hur som efter allt fix inför fotograferingen så fick vi ha en helg utan måsten och då passade jag på att åka på syjunta. Inget hade jag förberett men jag tog med mig maskiner, tyg, mönster och tillbehör för midsommarkläderna till mig och grabbarna som inte hanns sy innan och tyg till en tröja som jag kunde ha på mig på en anställningsintervju efterföljande onsdag.

Syjuntan hölls i Husqvarnabutiken i Vimmerby. Vi var fyra sytokar som träffades och sydde för fullt!

Grabbarnas midsommartröjor klara en vecka efter midsommar eller 51 veckor före :)

Min tröja till anställningsintervjun! En avkortad Onion 2052.

Intervjun gick nog bra. Ska på en andra efter semestern.
Sen sydde jag mig en midsommarklänning i jordgubbstyget av mönster Onion 2052. Den har dock inte fastnat på bild än...

Jordgubbstyget är köpt på Tygaffären i Göteborg, köpte även Onion 2052 där. Något att tänka på till kommande projekt av det mönstret är att sy ihop vecket lite omlott, annars blir det glipa där väl sömmen hamnar.
Tyget till den korta tunikan köpte jag förra sommaren på Jofotex i Söderköping!

I lördags återvände vi hem efter att ha varit i sommarstugan under tiden för visningarna. Det var skönt att komma hem och dessutom var det inget stugväder. På söndagen, var det för ovanlighetens skull regnigt väder så jag kunde med gott samvete vara inne och började då rita av lite mönster. Jag fastnade för att sy mig en strandklänning, något svalt att dra på pver badkläderna. Hittade ett bra mönster i en Ottobre-tidning, Beckie heter det och det är från samma nummer som Twist Knot som jag också ritade av inför kommande projekt. Under finalen i fotbolls VM tog jag fram mina sygrejer och fick klart en klänning!

Jag valde att sy min Beckie i bara ett tyg och så ritade jag ihop sidstyckena så det blev ett helt för att slippa en extra söm. Sydde den i det fina hösttyget från Jny. Jag tycker att jag passar bra i dessa färger när jag är solbränd så därför blir det perfekt till en strandklänning!

posted from Bloggeroid