onsdag 20 november 2013

Ny mössa till A!

I tisdags när jag hämtade A på förskolan sa en av pedagogerna att han behövde en extra mössa. En mössa till sovstunden. Ifall den ordinarie hade blivit blöt av lek och bus under dagen.

Visst hade jag kunnat slängt med en helt vanlig, tråkig köpemössa som låsan formligen svämmar över av. Men det är ju inte speciellt kul. Så istället fick det bli en mössa som matchar sovtossorna jag sydde i februari.

A blev väldigt nöjd över sin mössa och hans kameltokige mamma blev något avundsjuk. Har mer tyg men det ska först och främst bli en klänning och sen om det räcker en mössa och lite annat :)

Published with Blogger-droid v2.0.10

tisdag 19 november 2013

Färdig med en beställning!

Så när som på strykningen är dessa två plagg färdiga för leverans till min väns helikoptertokige son!

Jag är lite nervös över mössan,  om den kommer passa. Hon hade inget måttband men hans nuvarande mössa var i storlek 50 och nästa storlek är fortfarande för stor. Min S har en förstor mössa i storlek 52/54 och jag har måttat denna på honom. Han kan ha den utan att töja den nämnvärt. Håller mina tummar att det ska passa!

Jag brukar inte sy på beställning, bara till mig själv och min familj. Ibland syr jag en present till någon jag känner väl men då är det utan deras vetskap. Det här är en form av beställning, hon har köpt tyget och valt modell och står för portot. Jag tar inget extra för jobbet men jag får behålla resterna av tyget. Och jag är skitnervös för resultatet och har varit supernoga med allt, dubbelkollat allt och gjort om det jag inte varit hundra nöjd med. Jag anser att jag kan sy, till och med att jag är jäkligt bra på det. Jag har en hel del kvar att lära men ändå, jag kan! Förvånas då av vänner och bekanta och även obekanta som precis satt sig vid symaskinen och börjat lära sig som direkt tar upp beställningar. Som ibland frågar mig hur man gör vissa saker. Om det är en vän svarar jag alltid (oftast annars med) men förundras över hur man kan börja med beställningar utan att kunna. Jag skulle aldrig vilja ge ifrån mig något jag inte kan stå för. Men det är väl just det som är skillnaden, vad du eller jag anser vi kan stå för.

Jag har dock inga planer på att börja sy på beställning, inga planer på att ha hobbyföretag utan fortsätta ha det som min roligaste avkoppling och bara sy det som är skoj och det jag för stunden är sugen på!

Mönstret är Little lamb från Ottobre nr 4 / 2012. I storlek 110!
Tyget, både helikopter och det randiga,  är beställt fråb jofotex!

Published with Blogger-droid v2.0.10

tisdag 12 november 2013

För ovanlighetens skull, en beställning!

Har en god vän med en helikoptertokig son. När hon såg A & Es Rävar i helikopter - tröjor undrade hon om jag inte kunde sy en tröja till  hennes son.

Då just dom rävarna är slut visade jag henne lite andra sajter med tyg med helikoptrar på.

Idag kom tyget hon beställt hem till mig. Helikoptrar ska kombineras med ränder plus att hon köpt en meter av matchande apor som en liten present åt mig. Ett tack för att jag ska sy! Det blev jag väldigt glad av. Gillar verkligen dessa apor! De är härligt orangea!

Published with Blogger-droid v2.0.10