lördag 30 mars 2013

Bilderna...

på påskkycklingen kom visst inte med i förra inlägget!

Published with Blogger-droid v2.0.10

fredag 29 mars 2013

Påskkyckling!

När jag hämtade A från dagis i tisdags satt en lapp på dörren om påskfirande på torsdag och att barnen gärna fick klä ut sig. Först tänkte jag att det inte spelade någon roll, men sen tänkte jag att det jag kunde måla honom lite och sätta på honom lite anpassade kläder. Sen tänkte jag att jag som syr ska väl ändå kunna hitta på något bra till min son.
Dock var mitt tygförråd inte fullt av påskinspirerade tyger så ett tag var jag rätt villrådig...
Surfade runt i Sytokiga-gruppen på facebook för lite inspiration och hittade en så fin och söt kycklingdräkt som en tjej hade sytt till sitt barn. Den såg väldigt välgjord ut och var sydd i en härlig velour. Så fin dräkt kunde jag aldrig åstadkomma men den gav mycket inspiration.
Ett gult lakan, ett gult linne och lite rött tyg senare hade jag fått ihop en liten påskkreation. Absolut inte det mest välsydda jag gjort och kanske ibte den bästa passformen. Men A var den klart sötaste lilla kycklingen på hela dagiset!
När de hade varit ute och lekt på dagis så hade A fått ha sin tuppmössa utanpå den vanliga mössan och han hade varit jättelätt att känna igen!

Published with Blogger-droid v2.0.10